Gå direkt till innehåll
Olivier Fouret, ny vd MSD i Sverige
Olivier Fouret, ny vd MSD i Sverige

Pressmeddelande -

Olivier Fouret ny vd för MSD i Sverige

Olivier Fouret tillträder som ny vd för läkemedelsbolaget MSD i Sverige. Olivier Fouret ledde tidigare MSD:s onkologiportfolio i Belgien och Luxemburg och tar över rollen från Sarah Aiosa som har utsetts till vd för MSD i Latinamerika.

– ­Sverige ligger i framkant när det gäller den tekniska och medicinska utvecklingen, vilket är en perfekt grogrund för innovativa lösningar som i slutändan kommer patienter till gagn. Jag ser fram emot att med fokus på partnerskap med det svenska ekosystemet inom hälso- och sjukvården, leda MSD i Sverige och tillsammans med det engagerade teamet ge banbrytande innovationer till den svenska marknaden såväl som hitta lösningar för patient- och sjukvårdsutmaningar, säger Olivier Fouret, vd för MSD i Sverige.

Olivier Fouret kommer att fortsätta driva MSD:s ledande forskning för att rädda och förbättra patienters liv.

Olivier Fouret började arbeta på MSD i Schweiz 2017, som Business Unit Director samt som stabschef till den schweiziska vd:n. Innan han började på MSD arbetade Olivier Fouret för flera olika läkemedelsbolag och han har varit verksam i bland annat Frankrike och Nordafrika.

Olivier Fouret har en apoteksexamen från Université Paris-Sud samt en magisterexamen i European Business från ESCP Business School i Paris och London.

Vid frågor vänligen kontakta:
Hani Aoun
HR Business Partner, MSD Sverige
0790–653626
hani.aoun@merck.com

Ämnen


Om MSD

På MSD (känt som Merck i USA och Canada) står vi enade inför vårt syfte: Vi använder kraften av ledande forskning för att rädda och förbättra liv världen över. I mer än hundra år har vi befunnit oss i framkanten av forskning som ger läkemedel, vaccin och innovativa hälsolösningar för världens mest utmanande sjukdomar. För mer information, besök www.msd.se och kontakta oss via Twitter, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Anna Hermansson

Anna Hermansson

Presskontakt Kommunikationschef MSD Sverige +468207500