Gå direkt till innehåll
MSD välkomnar ny vd Marc Gailhardou

Pressmeddelande -

MSD välkomnar ny vd Marc Gailhardou

Vid årsskiftet välkomnar MSD den nye Vd:n Marc Gailhardou till det svenska kontoret i Hagastaden. Han kommer närmast från den europeiska koncernledningen för Sanofi Pasteur MSD (SPMSD) med ansvar för tio länder.

– Jag är stolt över att fortsätta bygga på SPMSDs tjugoåriga framgång och ser fram emot att stärka den ledande roll MSD har inom vacciner och förebyggande av infektionssjukdomar, säger Marc Gailhardou, ny vd på MSD i Sverige.

Marc Gailhardou är dr i farmakologi från Universitetet i Lyon och har en Magister i Hälsoekonomi och Market Access från London Business School. Han kommer till MSD i en spännande tid då MSD införlivar tio vacciner i produktportföljen och samtidigt har fullt fokus på flertalet produktlanseringar.

Han började sin karriär i SPMSD 2013, då kom han senast från Sanofi där han haft rollen som Senior direktör och kontorschef. Han har mer än 15 års erfarenhet av läkemedelsindustrin och är en energisk och engagerad ledare som har en rad framgångsrika affärsresultat i ryggen.

Ämnen

Taggar


MSD är ett forskningsintensivt företag som i samverkan med hälso- och sjukvården upptäcker, utvecklar och förser samhället med läkemedel och tjänster som förbättrar människors hälsa. Vi investerar årligen cirka 6,5 miljarder dollar i forskning och utveckling.

Som ett ledande globalt hälso- och sjukvårdsföretag arbetar vi på MSD för att göra skillnad för många människor världen över. I USA och Kanada är företagsnamnet Merck & Co. Inc., Kenilworth, NJ, USA. Vi har en bred produktportfölj av receptbelagda läkemedel, vacciner samt veterinärmedicinska läkemedel och företaget är representerat i mer än 140 länder.

MSD i Sverige har cirka 170 medarbetare med kontor i Hagastaden, ett internationellt kluster som växer fram kring Karolinska Institutet och universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna. Hagastaden är ett kluster där akademi, sjukvård och företagande kan utvecklas tillsammans och bli ett nav för forskning och utveckling inom life science i Stockholm.

MSD marknadsför läkemedel och genomför kliniska prövningar inom bland annat följande behandlingsområden: kardiologi, immunologi, diabetes, infektionssjukdomar, astma/allergi, kvinnohälsa, cancer, dermatologi och centrala nervsystemets sjukdomar. Sedan flera år har MSD fler patienter i kliniska prövningar i Sverige än något annat företag. 

Presskontakt

Jenny Wahren

Jenny Wahren

Presskontakt Kommunikationschef 08-20 75 00

Relaterat material