Gå direkt till innehåll
EFPIA, den europeiska paraplyorganisationen för läkemedelsindustrin, antog 2013 en ny etisk uppförandekod.
EFPIA, den europeiska paraplyorganisationen för läkemedelsindustrin, antog 2013 en ny etisk uppförandekod.

Pressmeddelande -

MSD fortsätter att samarbeta med vården

Företagens öppna redovisning av 2016 års ersättningar till hälso- och sjukvården finns på läkemedelsindustriföreningens webbplats lif.se. Den visar bland annat att MSD ökat sina investeringar i klinisk forskning jämfört med 2015.

– Det är genom transparenta samarbeten med akademin och vården vi når de bästa resultaten för patienterna. Därför välkomnar vi insyn i våra samarbeten, säger Ulf Janzon, Policy & kommunikationsdirektör på MSD.

Investerar i samarbete för patienterTransparenta samarbeten mellan industri, akademi och vård är ett viktigt steg för att på ett förtroendefullt sätt möta framtidens vårdutmaningar. Hälso- och sjukvårdspersonal och akademi bidrar med värdefull expertkunskap och erfarenhet som kliniker till läkemedelsföretagen. Denna kunskap gör att läkemedelsföretagen kan utveckla bättre behandlingar för patienter. Läkemedelsföretagen i sin tur bidrar med sin expertis om komplexa behandlingar som gör att läkare kan ge bättre behandling till patienter.

– Därför är det viktigt att MSD fortsätter att investera i samarbeten och bidrar till bättre vård för patienter i Sverige, säger Ulf Janzon.

Läs mer på msd.se

Ämnen


Om MSD
Innovationer har varit vår livsnerv i mer än 125 år. MSD är ett världsledande hälso- och sjukvårdsföretag som forskat fram mediciner och vacciner mot några av världens mest utmanande och allvarliga sjukdomar. Det är viktigt för oss att våra innovationer kommer till verklig nytta och ger människor en bättre hälsa, vilket är drivkraften i våra många engagemang i samverkan med akademin, vården och i den aktiva samhällsdebatten. MSD fortsätter arbetet i forskningens absoluta framkant för att förebygga, behandla och bota sjukdomar. Vi fokuserar på bland annat cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, djursjukdomar, Alzheimers sjukdom och infektionssjukdomar som Hepatit C, Ebola och Hiv. MSD i Sverige är ett dotterbolag till Merck & Co. Inc, som har sitt huvudkontor i Kenilworth i New Jersey, USA. Vi finns i 140 länder där vi skapar lösningar tillsammans med våra kunder med våra receptbelagda mediciner, vacciner, biologiska behandlingar och djurläkemedel. Vill du veta mer om oss? Besök www.msd.se, följ oss på Twitter, LinkedIn eller YouTube.

Presskontakt

Jenny Wahren

Jenny Wahren

Presskontakt Kommunikationschef 08-20 75 00