Gå direkt till innehåll
Sarah Aiosa på plats i Sverige, efter att ha lett MSD i Sverige från USA under pandemins början.
Sarah Aiosa på plats i Sverige, efter att ha lett MSD i Sverige från USA under pandemins början.

Nyhet -

Sarah Aiosa på plats som VD för MSD i Sverige

Sarah Aiosa som i slutet av november förra året utsågs till VD för MSD i Sverige och har lett företaget från USA sedan i februari flyttade till Sverige i augusti och kommer nu att vara på plats i Stockholm.

”Det är ett privilegium att leda MSD i Sverige och att bidra till ett mer hälsosamt Sverige idag och imorgon. Samarbete och långsiktiga relationer är en viktig del av att kunna göra ett varaktigt avtryck i den svenska hälso- och sjukvården.”, säger Sarah Aiosa, VD för MSD i Sverige.

Sarah, som redan är väl inarbetad i den svenska organisationen, kommer att fortsätta arbetet framåt i det starka momentum vi har med våra innovationer, bland annat inom immun-onkologi och vacciner, samt att driva MSD Sveriges agila transformation vidare.

Sarah kommer senast från en global roll på MSDs huvudkontor i New Jersey där hon ledde det globala kommersiella samarbetet med Astra Zeneca om Lynparza och Koselugo. Hon kommer med omfattande erfarenhet från både globala strategiska och operativa roller i flera terapiområden i flera företag.

Sarah började på MSD 2016 i den globala marknadsorganisationen för lungcancer och har sedan dess haft flera befattningar med ökande ansvar med bas i USA. Det här är hennes första internationella uppdrag.

Sara har en Master of Public Health från Johns Hopkins University samt en kandidatexamen i biologi från Rutgers University.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Jenny Wahren

Jenny Wahren

Presskontakt Kommunikationschef 08-20 75 00