Följ MSD

​Forskningen som gör nytta för patienter – ett seminarium i Alfred Nobels anda

Evenemang

2015 tilldelades tidigare MSD-forskaren William C. Cambell nobelpriset i medicin för upptäckten av ivermektin mot flodblindhet, ett läkemedel MSD donnerar till alla som behöver det för att utrota sjukdomen.
06
DEC
Anna Whitlocks gymnasium, Hantverkargatan 29, Stockholm
 

Välkomna till ett seminarium i framstående forskning och Alfred Nobels anda. Tillsammans med forskare och experter, talar vi om vikten av forskning och hur den omsätts i verklig nytta för patienter.

Följ via webbsändning: https://www.youtube.com/channel/UCVGDVvVFDeJyoUAijqIhzdA

Medverkande

  • Moderator och talare: Katarina Gospic, hjärnforskare, innovatör och entreprenör. Katarina kommer att prata om vikten av att hela tiden fortsätta innovera och utveckla, med ny teknik för nya framgångar. Tex med hjälp av VR/AR.
  • Hanna Lindberg, SciLifeLab - berättar och förklarar forskningen bakom årets nobelpris i medicin och kemi på ett lättförståeligt sätt
  • Anders Kärnell, läkare och medicinsk direktör på MSD berättar om den kliniska vardagen, de som behandlar med den Nobelprisade behandlingen varje dag på kliniken på sjukhuset, och hur patienter får hopp för framriden.
  • Vikten av fortsatt forskning för att bygga Sverige som världsledande kunskapsnation, forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (TBC)

Seminariet arrangeras av Anna Whitlocks gymnasium tillsammans med läkemedelsbolaget MSD för att tillsammans uppmärksamma framstående forskning och nya innovationer för broms, bot och behandling av allvarliga sjukdomar.

Medicinpriset 2018 går till James P Allison och Tasuku Honju för utveckling av immunterapier mot cancer. Ena halvan av Kemipriset 2018 tilldelas George P Smith och Gregory Winter för deras revolutionerande arbete om fagdisplay av peptider och antikroppar.